Lysfest

Igen i er det Lysfest og Roskilde Domkirke som en del af Kulturstrøget er selvfølgelig med. Det er fredag den 2. november 2018 fra 17-21.

LYSFESTEN LYSER DOMKIRKEN OG BYEN OP
Det er en gammel tradition at lyse op i årets mørkeste tid. Til alle tider og i alle dele af verden har man markeret overgangen fra lys til mørke, og i mange traditioner ses slut oktober/start november som en tid med særlige forbindelser mellem de levende og de døde. Lys spiller også en stor rolle i Allehelgen.
I Roskilde holder vi Lysfest på netop denne tid for at lyse op i mørket. Lysfesten har været afholdt siden 2014 og sidste år blev 20.000 mennesker oplyst. Dette års Lysfest afholdes fredag den 2. november, og i år sætter vi fokus på farvernes stemninger.

PROGRAM FOR LYSFESTEN
Domkirken unikke arkitektur vil blive lyst op af lyskunster Martin Ersted. Projektorer vil især belyse tårnene og gøre de gamle mursten lyslevende. På facaden over Kongeporten og på de to tårne med spir kan du opleve enkle animationer fremhæve arkitekturen. Animationerne projekteres fra de to specialbyggede lasere Månemaskine I og II, som Domkirkens naboer i Bondetinget 4 har været så søde at ligge hus til. Indenfor vil flere af kapellerne blive oplyst med stemningsfyldte farver og fremhæve rummenes smukke hvælv på nye måder, og for at understrege lysets stemninger vil der være musik.

Programmet starter kl. 17 og slutter kl. 21. Der vil som sædvanligt være aftensang ved Roskilde Domkirkes Pigekor under ledelse af fra 17-18. Herefter oplyses Domkirken udenfor og indenfor. Fra 18.15-19.15 kan du opleve det flotte lysoptog, som hvert år er meget populært. Det starter ved Palægården og sendes godt afsted af borgmester Joy Mogensen. Som afslutning giver sangskriver og musiker Bisse en særlig koncert fra kl. 19-20 ved Sankt Laurentius Kirketårn sammen med Kor Kor iscenesat af lyskunstner Mads Vegas. Du kan opleve den særlige stemning i Domkirken og i byen frem til kl. 21.
Det bliver festligt, og vi håber Lysfesten vil bringe lys i mørket til jer.

Se og hent det fulde program for Lysfesten her eller følg med på Facebook.

Vær OBS på at lyset på Domkirken vil være slukket fra 30. oktober til 4. november ifbm Lysfesten.