Tip en venPrint

Skoler og institutioner

For Børn og Unge

Daginstitutioner, grundskoler og ungdomsuddannelser har gratis adgang til Roskilde Domkirke i følge med deres pædagoger/lærer.

Der skal ikke forhåndsansøges, men vi anbefaler, at man booker et undervisningsforløb. (se til højre)

I bedes inden besøget printe, udfylde og medbringe en formular, som kan hentes her.

Eleverne/børn er meget velkomne til at gå på opdagelse i kirken, men de skal være under opsyn af lærer/leder og respektere, at det er et kirkeligt rum, og derfor tale sagte og ikke løbe.

Mobiltelefoner må gerne anvendes til at fotografere men ikke samtale.

Domkirken har desværre ikke mulighed for at kunne tilbyde steder, hvor der kan indtages frokost.

I Domkirken må der ikke finde rundvisninger sted onsdage og fredage mellem klokken 12.00 og 12.30, hvor der er andagt i Sankt Andreas Kapel.

Undervisningsforløb

Undervisningsforløb bestilles på:

Telefon: 4631 6500 Email: roskildemuseum(at)roskilde.dk

Praktiske oplysninger: her

VORES ARV TIL VERDEN - VERDENS ARV TIL DIG
4.-10. klasse og ungdomsuddannelser
1 1/2 time

læs mere på Roskilde Museums hjemmeside

Historier fra Roskilde Domkirke

0-3. Klasse

1 time

ANDRE SKOLER/DAGE 600 KR

Fag: Historie og Kristendom. Historiekanon: Absalon, reformation og Chr. 4.

Emneord: Kronologi, livsopfattelse, fortid/nutid og magtforhold

Eleverne kan opleve domkirkens fantastiske og storslåede rum. Vi ser kongesøjlen, hvor monarkernes højde blev målt, og hører historien om helhesten, der efter sigende ligger begravet under en i højkoret. Vi taler om konger og dronninger, og ser deres gravsteder og monumenter i kirken samt hører mirakelhistorier fra domkirkens middelalder.
Mødested: Roskilde Domkirke ved våbenhuset.

Hent undervisningsmateriale her

Roskilde Domkirke i 1000 år

4-7. Klasse

1 time

GRATIS FOR LEJRE OG ROSKILDE KOMMUNES SKOLER

ANDRE SKOLER/DAGE 600 KR.

Fag: Historie og kristendom. Historiekanon: Absalon, reformationen og Chr. 4.

Emneord: kronologi, tro, magtforhold og kendte danske kvinder og mænd

Eleverne besøger Roskilde Domkirke og Domkirkemuseet og hører om domkirkens spændende hstorie, bl.a. som kongelig gravkirke. Vægten lægges på de katolske og protestantiske ritualer, kirkerummet og de ændringer, der kom i forbindelse med trosskiftet.

Mødested: Roskilde Domkirke ved våbenhuset.

Hent undervisningsmateriale her

MARGRETE 1. - LIV OG TRO I MIDDELALDEREN

4-6. Klasse

1½ time

Fag: Historie og Kristendom. Historiekanon: Kalmarunionen

Emneord: Kronologi, tro, kirken, magtforhold, kendte danske kvinder, samspil med omverdenen

Undervisningsforløbet tager eleverne med på en rejse tilbage til Roskilde i middelalderen. De oplever datidens magtelite og får et personligt og sanseligt kendskab til tidens tro og kirkevæsen. Forløbet består af dialog- og "hands-on" baseret introduktion til middelalderen samt et postløb, hvor eleverne arbejder i mindre grupper om at løse en række forskelligartede opgaver. Formålet med undervisningsforløbet er at give eleverne et indblik i Danmarks middelalder og øge deres kendskab til især Margrete 1. og Roskilde Domkirke.

Hent undervisningsmateriale her