Sommerkoncert v. Jeremy West, Else Torp, Anna Caroline Olesen og Kristian Olesen

30 aug 2018
20.00-22.00

Sommerens sidste koncert byder på et sandt festspil med den engelske zink- og kornetspiller Jeremy West, der får selskab af sopranen Else Torp og mezzosopranen Anna Caroline Olesen. De ledsages alle af Domorganist Kristian Olesen.

Jeremy West er professor ved Guildhall School i London og musiker ved Girton College på Cambridge Universitet. West bliver ofte omtalt som kornettens evangelist og har dedikeret sig til at genetableret instrumentets virtuositet i musikken fra det 16. og 17. århundrede. Jeremy West har desuden grundlagt de to internationalt anerkendte barokensembler His Majesty’s Sagbutts & Cornetts og Gabrieli Consort and Players.

Else Torp har specialiseret sig i både den tidligere og den ny musik med sin skønne sopranrøst. Netop denne kombination er fokus for vokalgruppen Theatre of Voices, startet af Paul Hillier, som Else Torp er fast medlem og leder af. Else er desuden ofte brugt som solist ved oratorier og symfoniske koncerter.

Anna Caroline Olesen er mezzosopran og studerer på Syddansk Musikkonservatorium i Odense. Anna har baggrund i DR Pigekoret og synger nu i DR Koncertkoret. Ligesom Else Torp, har Anna et øre for den ny musik og har tidligere i år sunget med det Berlin-baserede solistensemble PHØNIX16.

Programmet vil bl.a. byde på italiensk barokmusik og musik af Heinrich Schütz.

www.jeremywest.co.uk

Inden hver sommerkoncert er det muligt at høre en introduktion kl. 19.30. Introduktionerne kan omhandle aftnens program og solist, udvalgte værker og komponister, samt Raphaëlisorglet og musikhistorisk nedslag.

 

Roskilde Domkirke