Studiekreds om ”Lykke-Per”

22 jan 2019
19.00-21.00

Tre aftener med Lykke-Per

Studiekreds tirsdagene den 8. og 22. januar kl. 19-21 i Konventhuset, Domkirkestræde 10

Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans klassiker har fået mange til at læse eller genlæse ”Lykke-Per”, der regnes for en af dansk litteraturs absolut bedste bøger og indbragte forfatteren Nobelprisen i litteratur. Nu får du mulighed for over to studiekredsaftener at tale med andre om det store værk, fordybe dig i det og forhåbentlig blive lidt klogere på det.

Deltagelse i studiekredsen kræver tilmelding til sognepræst Torben Jeppesen på mail tje@km.dk eller tlf. 29369134 senest den 2. januar. Max 30 deltagere.

Der er mulighed for at købe kaffe og brød, pris 20 kr.

Dramaet om Lykke-Per

Foredrag ved Henrik Wivel den 29. januar kl. 19.00

Dr. Phil. og forfatter Henrik Wivel fortæller om temaerne i Henrik Pontoppidans store og vidt berømte roman "Lykke-Per", der udkom i otte dele fra 1898-1904. "Lykke-Per" er både en udviklings- og forfaldsroman og en bredt anlagt sædeskildring, der handler om Peter Andreas Sidenius´ livtag med kærligheden, kristendommen, kunsten og den moderne teknologi. Henrik Wivel ser på forholdet mellem Pontoppidans klassiker og Bille Augusts succesrige filmatisering fra 2018, hvor Bille August har tilegnet sig historien og gjort den til sin egen.

Det er ikke nødvendigt at have deltage i studiekredsen for at deltage i foredraget.